13. jun, 2020

Ajuus!

Drie maanden geleden gingen we in lockdown en inmiddels is hier in Spanje het einde van de noodtoestand in zicht. Vanaf 22 juni a.s. nemen de regeringen van de autonome regio's het weer over en dat houdt o.a. in dat de kans bestaat, dat er per die datum verschillen kunnen zijn t.a.v. 'post coronamaatregelen'.

De vraag die veel mensen voornamelijk bezig houdt is; wanneer de grenzen  weer open gaan voor toeristen? Dat antwoord is van regeringszijde nog steeds niet officieel gekomen en ik ga me niet aan een voorspelling wagen. Feit is wel dat het er alles aan gelegen is, dat het toerisme weer op gang komt; want ik kan jullie zeggen "het is hier wel héél rustig!"
 
Ondanks deze - vooral in het begin - surrealistische situatie, zijn de afgelopen drie maanden toch omgevlogen en een paar kilo's eraan. 'Coronarolletjes' die momenteel in de gym worden weggewerkt, terwijl buiten het hek restaurants en terrassen weer lonken. Zomerse verleiding volop, maar voor alles is er een juiste balans.
 
Wat deze hele periode mij heeft geleerd, is dat het morgen letterlijk allemaal anders kan zijn. Iets dat ik daarvoor verstandelijk wel wist, maar blijkbaar nog eens moest ervaren. Daarom tel ik nogmaals mijn zegeningen, vervolg ik mijn weg in het leven en neem ik (zoals ieder jaar) een 'blogvakantie' tot nader order.
 
Een fijne zomer gewenst, waar je die ook
- in goede gezondheid - door mag brengen. In het najaar komen we elkaar wellicht weer tegen. Hoe, wat, waar? Wie dan leeft, wie dan zorgt. 
 
Ajuus!