23. mei, 2020

De Wet van Aantrekking

Weer een week omgevlogen! De week waarin mijn haren en ik een weerzien hadden met de kapper, mondkapjes in Spanje verplicht werden, we een dode kat vonden op het dak van de gym, mijn Y H O M website de wereld in ging en we hoorden dat we maandag niet door gaan naar fase 2.

Never a dull moment en dat allemaal terwijl de zon iedere dag meer dan hoog aan de hemel staat en de temperatuur reeds zomerse waarden bereikt. Het leven in coronatijd. Ik ben er inmiddels helemaal aan gewend en het feit dat we op ieder moment van de dag weer naar buiten kunnen, werkt 'geestelijk
verruimend'. De beperkingen zijn weliswaar nog steeds aan de orde, maar daar de hele dag mee bezig zijn kost alleen maar energie. Ik train mezelf te kijken naar wat wel mogelijk is en houd mijn focus op wat ik werkelijk wil. En dan blijkt dat je zelfs in tijden van social distance toch (online) hele leuke mensen kunt ontmoeten (die gisteren hier borrelend bij ons op de bank zaten), je creatief aan de slag kunt (een vernieuwde website), je met je man na 70 dagen lockdown nog steeds door een deur kunt en dat je een mondkapje kunt verdragen bij 30 graden, puur omdat je weet dat niet dragen wel kan, maar dat het alternatief betekent binnen blijven.
 
'Energy flows, where attention goes' schreef ik deze week. Heel hard roepen, dat ik iets NIET wil, maakt in negen van de tien gevallen dat ik het juist op mijn bord krijg omdat de focus dan ligt op datgene wat ik niet wil. De onvermijdelijke Wet van Aantrekking, die we bewust én onbewust gebruiken en ons doet manifesteren; individueel maar ook collectief. Corona heeft me dit bijna drie maanden lang laten praktiseren en het werpt zijn vruchten af.
 
Als de leerling bereid is, zal de leraar verschijnen. Al is het in de vorm van een virus.