16. mei, 2020

Patatje oorlog

Ken je die mop van de lege envelop? Zo voelde het een beetje toen ik na lang bestuderen van het nieuwe 'de-escalatie protocol' er achter kwam, dat mijn kapper zich helaas in een ander 'gezondheidsdistrict' bevond dan dat wij wonen. 

Aangezien 'grensoverschrijdend gedrag' (van district naar district) in de Comunidad Valenciana niet werd getolereerd, zag het er naar uit, dat ik tot 25 mei (fase 2) gezegend zou zijn met een 'corona coupe'. Ik had me er bij neergelegd. 'Verneanderthaleren' kost ons geen enkele moeite en gelukkig ben ik ook al aan de man.
 
'De man' die overigens de laatste tijd niet droomde over mij, maar over een patatje oorlog met een kroket. En raad eens wat? Voor hem kwam wél direct het verlossende nieuws! Zijn favoriete snackbar mocht namelijk weer open en dat moest stan te pede gevierd worden. Nou ja gevierd worden...? We gingen op stap.
 
Mondkapjes domineerden het straatbeeld, veel winkels en horecagelegenheden waren nog gesloten en een bezoek aan de opticiën kun je qua maatregelen vergelijken met een bezoek aan de IC. Het (corona) leven is een feest waarin je zelf de (snackbar) slingers op moet hangen. Dat deden we dan ook. In de auto met uitzicht op zee. Snacks tussen ons in en genieten van onze hap. 
 
Toen het hele prakkie er in zat zijn we teruggereden naar 'het huis waar het klokje tikt zoals het nergens tikt' waar alles is bij het oude en waar ik zojuist vernam dat (naar alle waarschijnlijkheid) de 'gezondheidsgrenzen' maandag open gaan!!