2. mei, 2020

Eindelijk!

En ineens gloorde er licht aan de Spaanse horizon! Geheel onverwacht kwam de regering een paar dagen geleden met een de-escalatieplan dat in vier fases zal worden uitgerold. De data die worden genoemd zijn weliswaar een richtlijn, maar dan nog; meer vrijheid komt dichterbij!

Vandaag is dan ook zowel letterlijk als figuurlijk, een dag met een zonnetje en zullen René en ik SAMEN - na 7 weken strenge lockdown - hier door een open hek het terrein af lopen voor een 'wandeling' in de buurt. Maximaal 1 km in een straal rond ons huis. Zoals dat bij vliegtuigen gaat hebben wij (ja lach niet!) ook 'slottijden' toegewezen gekregen. Naar buiten ergens tussen 06.00 en 10.00 uur of tussen 20.00 uur tot 23.00 uur. Dat wil zeggen voor mensen van 14 t/m 70 jaar. 
 
De eerste versoepeling van de reeks die ons te wachten staat. Als iemand mij ooit had verteld dat deze datum om bovengenoemde reden gemarkeerd zou staan in mijn agenda en dat we er ook nog om zouden staan juichen, had ik die persoon niet geloofd en volledig voor gek verklaard.
 
De regering laat de teugels dus langzaam vieren en net als wat er dan bij een paard gebeurt; er komt meer ontspanning. Wat overigens niet wil zeggen dat dat 'teugels laten vieren' álles goed maakt, want economisch gezien zijn er levensgrote problemen en valt er vooralsnog voor veel ondernemers, door alle restricties die nog steeds gelden, niet veel eer te behalen. Feit is wel dat er in de medische zorg wat druk van de lockdownketel is en dat men hoopt, dat door de fasering in regels en provincies de gevreesde besmettings- en sterfte cijfers blijven dalen.
 
Mijn motto luidt: "beter iets dan niets". Kijken we naar een glas dat half vol is of half leeg? Ik geloof oprecht dat een houding van dankbaarheid, nog meer geeft om dankbaar voor te zijn en daarom kies ik persoonlijk voor half vol.  Het glas wordt vanaf vandaag geleidelijk bijgevuld en de blik blijft naar voren gericht.
 
De tijd zal leren wat ons nog wacht. Ik ben nu blij.