18. apr, 2020

Wat wil je werkelijk?

"Hoe zou het zijn om met onmiddellijke ingang minder nieuws tot ons te nemen?" Het was een vraag die ik René gisteren stelde. De overkill aan Corona informatie in woord en beeld begint een beetje zijn tol te eisen en nog even of het virus sluipt hier langzaam onze hoofden in. 

Als een van ons moet kuchen zitten we elkaar aan te kijken met een blik van "wat doe jij nou"? En 's ochtends een verstopte neus is nog net geen reden om de huisarts te raadplegen. Totale waanzin want ik ben al vanaf 14 maart het terrein niet afgeweest en René 1x per week naar de supermarkt getooid met mondkap en handschoenen in een regime gelijk aan die op de IC. Notabene ben ik degene die altijd tegen anderen zegt "wat wil je werkelijk?" Dit in het kader van het duidelijk uitspreken van je verlangens en de aandacht af halen van dingen die je juist níet wil. "Dus waarom zouden we in godsnaam ons dan wel iédere dag 'onderdompelen' in een ziekte die we buiten de deur willen houden?" vroeg ik me af.
 
Liever houden we onze focus op gezondheid en ons goed voelen; met gedachten, emoties en handelingen die dat ondersteunen. Feelgood movies, veel lachen, sporten, gezond eten, voldoende slapen en geen stress. Coronacomplotjes, debatten, discussies, aannames en veronderstellingen op televisie en socials gaan bij ons dus vanaf vandaag in de aanbieding. Wie wil ze hebben? Wij doneren graag.
 
Sommigen zullen zeggen "jullie sluiten je ogen". Wij zeggen "onze ogen zijn geopend".