12. apr, 2020

Sjeu d'orange

Het is volgens de kalender zondagochtend, eerste Paasdag en terwijl ik naast mij snurkgeluiden hoor, lig ik te lezen. In huis nog een 'total lockdown'. Honden in diepe rust en een man die tegen de ochtend zijn beste uren slaap pakt.

Lezen IN BED! Ik kan me niet eens herinneren wanneer dat voor het laatst is voorgekomen. Lezen voor het slapen gaan is voor mij sowieso geen optie, want zodra ik mijn hoofdkussen raak zakken bij mij de luiken dicht en bij het wakker worden is het normaliter het nieuws dat mij lokt, werk ik mijn social media bij, app ik met mijn dochter die ook altijd vroeg wakker is, schrijf ik mijn blogs en kijk ik op de app wat voor weer het wordt. Ik weet het, het klinkt van 0 naar 100 maar voor mij werkt het goed. 
 
Nu we geen agenda, noch afspraken hebben en we 'tijd' hebben gebombardeerd tot iets uit het verleden, 'maak ik tijd' om te lezen. In alle rust op verschillende momenten van de dag. Van alles passeert er de revue, want boeken en tijdschriften zat! Een hele jaargang Happinez kauw ik door en Marnix Pauwels zijn boek "Vrij" heb ik inmiddels bijna uit. Nu lig ik in bed met het boek van Patty. Ja inderdaad die Patty! Via Bol.com voor € 9.99 in mijn digitale brievenbus ontvangen. Simpeler kan het niet. En dat geldt ook voor het boek. 
 
Het leest vlot weg en is gemakkelijk te verorberen. Een extra lange aflevering van RTL Boulevard zeg maar en bij gebrek aan paasbrood met spijs plus chocolade eieren, zorgt Patty vandaag voor de 'sjeu' (d'orange) Jouw grootste nachtmerrie die vrouw? Dan zit er maar één ding op. Zelf even gaan persen!