21. mrt, 2020

Waar wás jij toen je hoorde dat...

Het is vandaag precies een week geleden dat mij het bericht bereikte dat Spanje in een 'lock down' zou gaan. Op dat moment zat ik thuis op de bank. Ik ben onmiddellijk in de auto gesprongen, heb water en levensmiddelen gehaald en ben naar huis terug gesjeest. Díe zaterdag heeft bij mij in de rubriek 'waar was jij toen je hoorde dat...' een prominente plek verworven.

 Nu een week later, zijn wij een soort van gewend geraakt aan het thuis blijven. Doorgaans wennen situaties redelijk snel, ware het niet dat er in deze (corona) crisistijd IEDERE MINUUT nieuwe ontwikkelingen zijn waar we ons aan moeten overgeven, nieuwe uitspraken waar we op moeten vertrouwen, nieuwe gebeurtenissen waar we naar moeten handelen en nieuwe mensen die we moeten geloven.
 
Op Social media ontstaan discussies en zijn discussies gaande. Discussies over wat wel of niet waar zou zijn, wie wel of niet zijn bek moet houden, waar wel of niet een 'lock down' moet komen...Kortom, velen inclusief mijzelf, die zich geroepen voel(d)en om hun medemens te vertellen wat goed of fout is óf wat ze het beste zouden kunnen doen.
 
Waar was ík? Toen ik besloot om te stoppen met het verkondigen van een mening omtrent deze hele coronacrisis? Heel simpel. In mijn bed op het moment dat ik deze blog typte, nadat ik mijn ogen had geopend, het nieuws had gelezen en voor mezelf de conclusie trok dat helemaal NIEMAND 'het' weet. De enige die het werkelijk weet is 'vadertje tijd'. Onzekere tijden zijn aangebroken en we kunnen niets anders doen dan vertrouwen op betere tijden. Waarin 'beter' wellicht een hele andere betekenis heeft dan wat we nu denken dat goed voor ons is...
 
En tegen de tijd dat dát zover is, zal ik aan een ieder van jullie de vraag stellen "Waar was jij toen je hoorde (of voelde?) dat die 'betere tijd' was aangebroken?"
 
 
 
 
Ik wens een ieder die dit leest kracht, wijsheid en vooral een goede gezondheid. Laten we verantwoordelijkheid nemen om te doen wat we moeten doen en goed te zorgen voor onszelf en voor elkaar. Een ieder die reeds getroffen is door het virus, hen en hun dierbaren wens ik heel veel sterkte en een goed herstel en aan hen die inmiddels iemand of meerdere personen hebben verloren, betuig ik mijn diepste medeleven.