8. feb, 2020

Bij wie wil jij 'ZIJN'?

De wittebroodsweken hebben wij al weer een tijdje geleden achter ons gelaten en inmiddels ben ik gewend aan het feit dat ik weer getrouwd door het leven ga. Weten jullie het nog? Hij: "ik trouw nooit!" Zij: "ik trouw nooit meer". Nou, die vlieger ging dus niet op. Gewoon (weer) voor gaas! 

'Voor gaas' maar wel voor de volle honderd procent! Oké op de trouwdag zelf, koffie bij de Jumbo en 's middags naar de tandarts; de liefde is er niet minder om. Kiezen voor elkaar, doe je namelijk niet alleen maar op die ene dag, als je het mij vraagt. Kiezen voor elkaar zou je iedere dag moeten doen. Wanneer heb jij je voor het laatst oprecht afgevraagd of hij of zij die naast jou ligt, nog steeds 'de leukste is'. Ben je bij elkaar omdat je dat werkelijk wil, of omdat dat nu eenmaal zo is. Je bijvoorbeeld 'niet anders kan', de kinderen nu voorrang hebben, het financiëel handiger is, je niet alleen kunt zijn etc. Hoe krachtig en eerlijk is het, als je naar jezelf durft uit te spreken hoe je je voelt en dat gevoelens voor je partner (misschien wel?) een andere weg zijn ingeslagen (of juist niet)?
 
Eerlijk zijn naar jezelf en eerlijk durven zijn naar de ander, maakt dat je samen kunt kijken naar wat er wel en niet aan de hand is in je relatie. Haal alle lijken maar eens uit de kast, het vloerkleed weg (waar alles waar je niet naar wil kijken onder ligt), trek de beerput open en ga samen zitten en stel elkaar de vraag "waar staan wij in deze relatie?"
 
Houden van kun je namelijk van heel veel mensen, maar bij wie verkies je wérkelijk te 'ZIJN'? Deze woorden vliegen mijn virtuele pen uit. Niet omdat ik pretendeer het allemaal zo goed te weten, maar omdat ook ík door 'scheiden en schande' wijzer ben geworden.
 
Waar mensen zijn worden 'fouten' gemaakt, maar weet dat je ieder moment weer opnieuw kunt kiezen.