17. jan, 2020

Yolanthe

Er zijn van die momenten dat ik en plein public mijn mond niet kan houden...

Beste heren Schimmelpenninck en Siewertz van Reesema,

Ik heb één vraag voor jullie? Wat heeft Yolanthe Cabau van Kasbergen jullie in vredesnaam ooit aangedaan om nu als twee riooljournalisten op haar los te gaan in een podcast?
 
Dat is oprecht een vraag, omdat ik me gewoon niet kan voorstellen dat er zonder enige aanleiding, reden zou zijn voor zo'n kansloos verhaal. Jullie klinken als twee pubers die gefrustreerd zijn, omdat ze ooit zijn afgewezen door 'het mooiste meisje van de klas' en nu een podium hebben gevonden om haar samen(onder het mom van 'kijk ons eens goed bezig') flink te kakken te zetten. 
 
Haar afrekenen op haar uiterlijk, gedrag en uitspraken die ze in een ver verleden zou hebben gedaan en daarin ook nog een van jullie nichtjes citeren, om de geloofwaardigheid van jullie onzin op te krikken. Daarnaast schromen jullie ook niet om indirect mensen met het Syndroom van Down belachelijk te maken. In jullie eigen perfecte imperfecte wereld is deze aangeboren afwijking waarschijnlijk totaal de ver van jullie bed show.
 
En dan Sander, te bedenken dat jij één van de versbakken presentatoren van 'Op 1'  bent die in de media naar voren wordt geschoven als Neerlands hoop in bange dagen. Hoe geloofwaardig ben jij nog aan die tafel, als het gaat om personen en onderwerpen die mogelijk niet binnen jouw straatje passen? Worden die na (of tijdens) de uitzending ook met de grond gelijk gemaakt omdat jij hoe ze eruit zien en hoe ze hun leven leiden niet kunt verdragen? Jaap, weet je nog dat je in de tijd van jouw 'gloriedagen' in the X Factor leed onder de opmerkingen van anderen aan jouw adres? Die hadden volgens mij niet  te maken met jouw al dan niet aanwezige zangkwaliteiten, maar met een uiterlijk kenmerk waar jij helemaal niets aan kan doen. 
 
Kortom, heren "chapeau!". "Chapeau" voor het pamperen van jullie ego's ten koste van iemand, die gelukkig zo wijs is om in het openbaar niet te reageren. Trouwens; al zou ze er nog 'twee ballonnen op  schroeven' (om in jouw taal te blijven Sander) dan hebben jullie, noch ik, daar geen ene reet mee te maken of wel?
 
p.s. En nee, ik ken Yolanthe niet persoonlijk en heb haar ook nog nooit ontmoet. Mocht die gedachte ontstaan, na het lezen van dit verhaal