11. jan, 2020

Dry January

Het jaar is begonnen en hele volksstammen gunnen hun lever een maandje rust. Overtollige kerstkilo's worden meegenomen in de strijd en ook sportscholen varen wel bij alle goede voornemens.

'Dry january'. Bij deze woorden denk ik persoonlijk (als amper drinker) aan een maand met geringe neerslag en een aangename temperatuur, maar voor anderen is het oprecht een 'challenge'. Ik vind het een intrigerend fenomeen. Voelen wat een maand zonder alcohol met je doet? Vertel! Hoe voelt dat? Het is mijn natuurlijke staat van zijn, maar ik ben zo benieuwd hoe het wordt ervaren door iemand die niet spuugt in zijn/haar glas en echt houdt van alcohol óf het sociale aspect dat daarmee gepaard gaat.
 
Voel je je deze maand beter, kost het je moeite, overweeg je weer te gaan drinken, slaap je goed, val je af, kun je je beter concenteren, is het stappen nog gezellig, mis je het 'ontspannen' na een lange dag werken, ben je onuitstaanbaar? Duizendeneen vragen branden op mijn lippen, want ooit heb ik een programma gezien waar mensen hierop antwoord gaven en het merendeel toegaf zich eigenlijk wel heel goed te voelen en dat dat gevierd moest worden met...
 
Ok, dat laatste is een grapje, maar ik ben gewoon heel benieuwd! Houd je het vol omdat je weet dat je weer kunt gaan drinken of doe je mee omdat je even wilt detoxen? Hoe het ook zij; ik wens iedereen die mee doet oprecht heel veel succes! Nog maar eenentwintig dagen afzien en de kurk mag weer van de fles.
 
Of wat denk je? Gaan we een droge zomer tegemoet?