9. nov, 2019

Deal or no deal?

We mogen dan officiëel nog in onze wittebroodsweken zitten, maar als je praat over 'deal breakers' binnen een relatie dan komt bij mij in de top 3 'de GPS'. Zelden heb ik met mijn kersverse echtgenoot zoveel discussies, dan als het gaat over 'de juiste route'.

Het maakt niet uit wie er rijdt, maar op een of andere manier krijgen we het altijd weer voor elkaar. Toen zijn GPS op Ibiza onlangs aangaf dat we vlakbij Den Helder zaten en die van mij steeds uitviel vanwege slecht internetbereik, waren de raapjes weer eens gaar. Het klonk werkelijk alsof we allebei ons kind verdedigden. "Die van jou dit.." en "ja maar, die van jou dat!" waarbij ik moet opmerken dat ondergetekende vaak degene is die het ongeduld verliest en gaat muiten.
 
Dat hij in discussie gaat met de mevrouw van Googlemaps die ons de weg wijst, werkt mij namelijk op de zenuwen. "Als je het zelf zo goed weet, zet dat mens dan uit!" hoor ik mezelf roepen. Kortom, op zo'n moment weinig vrede in 'huisje (lees: autootje) weltevree', want hij vindt 'dat ze ondersteunend werkt'. "Oh, een soort secretaresse die haar werk wel goed doet, met een baas die denkt dat hij het beter kan" merk ik dan op.
 
Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming is het bij het uitstappen nog even grommen, maar daarna (meestal) weer goed. Gelukkig kunnen we er ook nog om lachen. Wat trouwens wel zou helpen op onze ritjes naar 'bestemming ons onbekend' is 'het stilte IN de storm principe'. Oftewel; ik mag uit mijn pan gaan en dan houdt hij zijn mond en blijft de rust zelve. 
 
Deal or no deal?