19. okt, 2019

Unieke vrouwen

...en toen was het klaar. Gisterenavond heb ik mijn laatste gast van dit seizoen naar het vliegveld gebracht. De maanden zijn omgevlogen en tientallen vrouwen hebben hier tijdens verschillende retreats genoten van het mediterrane leven en verblijf op Tierra Feliz.

Vrouwen; in alle soorten, maten en leeftijden. We hebben gelachen, gekletst, sommigen hebben een traantje gelaten maar met ieder van hen was het bijzonder. "Waarom geen mannen?" wordt mij vaak gevraagd. Het antwoord is simpel. "Omdat er genoeg vrouwen zijn die behoefte hebben aan vijf dagen niets hoeven. Genoeg vrouwen die zich even willen onttrekken aan de ratrace van het dagelijks leven, waarin veel lijkt te moeten en soms weinig lijkt te kunnen. Genoeg vrouwen die durven te kiezen voor quality time met zichzelf óf met leuke reisgenote(n)".
 
En wie zijn ze, als ze hun ervaringen, kwetsbaarheden, twijfels, dromen en wensen delen in de wetenschap, dat álles wat besproken wordt blijft waar het wordt uitgesproken? Stuk voor stuk unieke wezens; die ik op het hart heb gedrukt om hun licht over de wereld te laten schijnen op een manier die bij hun past. Ik ben dankbaar hen ontmoet te hebben en stap zelf over een paar dagen in het vliegtuig om een paar dagen te gaan genieten in...
 
Nederland!