5. okt, 2019

The best of both worlds

Laatst dacht ik na over mijn verhouding tot muziek. Spotify staat namelijk in de top 5 van mijn meest favoriete apps en de dagen dat ik als kind met een microfoontje en recorder bij de radio zat om liedjes uit de top 40 op een cassettebandje op te nemen herinner ik mij als de dag van gisteren.

Kwam ik uit school en 
er was niemand thuis? Direct ging de muziek aan! Alsof ik niet met stilte om kon gaan en het geluid van de radio de afwezigheid van mensen op moest vullen. Hoe anders is dat nu. In huis draai ik zelden muziek en als dat al het geval is, dan is dat rustige pianomuziek op de achtergrond. Ik ben tot mijn grote verrassing nu wél heel erg gesteld op stilte. Slechts de geluiden van de natuur zijn voor mij de klanken waar ik van houd als ik thuis ben. Maar....let op, als ik alleen in de auto zit dan gaat de beer los en verandert deze 'campo nimf' in een originele rockster.
 
Ik kan me nu bijvoorbeeld al verheugen op de volgende rit naar het vliegveld (duurt een uur) om een gast op te halen. Met 120 km/per uur over de AP-7, de speakers voluit en Spotify die mij bedient van mijn favoriete hits. Terwijl het Spaanse landschap zich aan mij voorbij trekt, bler ik schaamteloos mee en ervaar dan ultiem geluk.
 
Stilte of muziek? Ik kan niet kiezen. Doe maar 'the best of both worlds