28. sep, 2019

Winter break?

Het is bijna oktober en op dit moment is het hier gewoon nog zomer. De afgelopen week tikte de thermometer weer de 30 graden aan en is de lucht blauwer dan blauw.

"Kon dit maar eeuwig duren" zou je denken? Nee hoor, voor mij hoeft dat niet. Ik houd van afwisseling. Af en toe een fikse bui is heerlijk en naar de winteravonden bij de houtkachel, met de gordijnen dicht en de kaarsen aan kijk ik nu al uit. Afwisseling is sowieso wel mijn ding. Geen dag is hier hetzelfde en aan weekenden doen we niet. Retreaters mogen hun '5-daagse' tijdens het seizoen in- en uitchecken op iedere dag van de week en als er niemand is lig ik gerust op dinsdagochtend in bed 'uitzending gemist' te kijken. Waar we eten, of we eten en wanneer? Geen idee. Dat hangt dan helemaal af van de situatie op dat moment.
 
Onlangs bedacht ik ineens, "waarom geen retreats ook in de winter"? Lekker met mensen wat actiever aan de gang. Het hoofd leeg maken tijdens een wandeling aan het strand of de ochtend beginnen met een workout of yogales hier in de gym! Koffie drinken op een terrasje,  wat dorpjes bezoeken, kortom een 'winter break' met ontspanning voor lichaam en geest onder een Spaans winterzonnetje (soms regenplensje) en genieten van lekkere gezonde maaltijden en mooie gesprekken bij het haardvuur. Intenties zetten voor 2020 en kijken of onderzoeken op welk gebied van je leven je die toe kunt passen. 
 
Íkzelf vind het een goed plan. Of de rest van Nederland dat ook vindt moet nog blijken; maar mocht je je geroepen voelen na het lezen van deze blog...?
 
Say "yess"!!
 
p.s. Helaas heren, ladies only!