28. sep, 2019

Chateau Wijnland

Er is één ding waar ik hier in Spanje geen afstand van heb gedaan en dat is het kijken naar Nederlandse televisieprogramma's.

Lang leve de schotel, de RTL XL app, VPN en uitzending gemist. Na een drukke retreat, programma's bingen; niets lekkerder dan dat! Een favoriet op dit moment is 'Chateau Meiland' of moet ik zeggen 'Chateau wijnland'? Voor de niet kenners een real life serie over een gezin dat ooit in het programma 'Ik vertrek' begon. Onlangs kochten ze voor de tweede keer een bouwval in Frankrijk en herstelden het gebouw in ere.
 
De kreten van chateau eigenaar Martien, zijn inmiddels populaire quotes geworden en als ik naar hem kijk dan weet ik gewoon bijna zeker, dat hij in het dagelijks leven (als de camera's niet draaien) precies dezelfde persoon is. 'Meid, wat goeeeeeed!' zijn stem klinkt straks weer door de huiskamer als ik languit op de bank geniet van mijn vrije weekend. Een superleuke yogaretreat zit er hier namelijk op. Man is op reis, de honden kijken mee en ik heb het rijk alleen. 
 
Kortom, verstand op nul, blik op oneindig en een soort van existeren. Zo ontspan ik het liefst en geniet ik van het feit dat ík nu even degene ben die niet hoef te koken en te praten. Dát laat ik allemaal aan Martien over. "Wijnen, wijnen, wijnen!" hoor ik hem in gedachten al weer roepen. Helaas. Vandaag niet met mij Martien, maar aan iedereen die wél het glas heft op een fijn weekend. 
 
Bij deze (alvast) "proost"!