7. sep, 2019

Weer aan de bak!

Ik vind september een heerlijke maand! Het wordt wat koeler en aan de kust en op andere toeristische plaatsen begint het rustiger te worden. Langzaam 'back to normal' zal ik maar zeggen.

Het is ook de maand waarin ik mijn verjaardag vierde en de maand waarin ik, na een vakantie van twee maanden, weer met de retreats begin. Ik sta te trappelen! Zelf heb ik lekker uit kunnen rusten en nu is het weer tijd om andere dames het 'koninginnetje op de berg' gevoel te laten ervaren. Maak overigens van 'berg' maar heuvel. 
 
Vijf dagen lang genieten in ons kleine paradijs, waar geen klok in huis hangt, het niet uit maakt wat voor dag het is en waar drie honden je iedere dag begroeten alsof je al jaren hun beste vriend bent. Waar je mag ervaren hoe het is om in het moment te kiezen wat je werkelijk wilt of waar je behoefte aan hebt en waar je nagenoeg geen prikkels ervaart van buitenaf.
 
Drie jaar geleden ontsproot dit concept aan mijn brein en inmiddels koester ik het als een kind. Het wordt verzorgd, het wordt gevoed, het groeit en maakt een natuurlijke ontwikkeling door. Dit alles in een prachtige natuur, op een plek waar de zon zich op zijn minst 300 dagen per jaar laat zien.. Vanaf vandaag, weer aan de bak dus!
 
Overigens, dat dacht ik ook toen ik vanmorgen op de weegschaal ging staan...