31. aug, 2019

Verliefd op Ibiza?

In november 2017 schreef ik een blog over Ibiza. Na 35 jaar keerde ik terug op het eiland, waar ik in mijn twintiger jaren een mooie zomervakantie beleefde.

Inmiddels heb ik dit kleine eiland in de Middelandse zee al weer enkele keren bezocht. Het ligt letterlijk bij ons (Costa Blanca) aan de overkant, mijn dochter woont er nu en een oversteek is gauw gemaakt. De afgelopen week heb ik er weer wat dagen doorgebracht. De directe aanleiding was een feest van familie en heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om, deze keer samen met René, de boel nog eens goed te verkennen. Schreef ik in november 2017 over 'een goede vriendschap met Ibiza' nu betrapte ik mezelf af en toe toch ook op 'verliefde gevoelens'. Het campoleven in het Noordwesten, de baaitjes aan de noord-oostkant, de ontbijtjes in het pittoreske dorpje San Juan, het 'laat maar waaien gevoel' in het algemeen...
 
"Zou je hier permanent willen wonen?" Het is een vraag die we elkaar gedurende onze reis meerdere keren hebben gesteld. Mijn antwoord is nog steeds "nee". Het Spaanse vaste land heeft mijn voorkeur, maar.... tegen een kleine 'pied a terre' op het Ibiziaanse platteland zeg ik absoluut "ja"! Óf dat kleine huisje er ooit gaat komen? Zeg nooit "nooit"! 
 
Vriendschap voelen voor Ibiza, is in ieder geval langzaam omgeslagen in een beginnende verliefdheid. En ik zie het zo; in het dagelijks leven ga je dan (uitzonderingen daargelaten) ook niet gelijk samenwonen.
 
We komen er in ieder geval zéker weer terug en misschien wel sneller dan dat ik nu kan vermoeden...