15. jul, 2019

Het is wat het is!

Op dit moment is alles hier een beetje anders. Geen retreats, wél gasten (privé), bloedjeheet, veel buiten de deur eten, honden die alleen maar naar binnen willen, veel toeristen aan de kust..., 's middags geen puf om iets te ondernemen... Kortom; het is zomer! Zelfs mijn blogdag, die al jaren op zaterdag is, neigt naar 'anders'. Vandaar dus dat je hem nu pas leest. En wat maakt het allemaal ook uit. "Het is wat het is"!

Zo ook eergisteren. Een uitstapje met vrienden naar Altea. Terwijl zij genoten van het uitzicht op een prachtige plek, plofte ik met René neer op een stenen bankje. Lekker in de schaduw, genietend van wat verkoeling. Dat het ook koel voelde aan mijn bevallige (?) achterwerk ontdekte ik toen ik opstond. Gesmolten chocoladeijs sierde mijn jurk en als je niet beter wist, zou je denken dat de maaltijd van de avond ervoor met ongekende kracht van onderen naar buiten was gekomen. Op mijn gil van ontzetting kwamen er onmiddellijk omstanders in actie. Een servetje en een fles water werden aangereikt en er kwam zelfs 'out of the blue' een jonge knul met een schoon maandverbandje (!) in zijn hand tevoorschijn. Hij had niet door dat het om ijs ging, maar alleen al de geste; te schattig! 
 
Enfin, na vier winkels ingelopen te zijn op zoek naar een nieuwe jurk ("want zo kun je toch niet rond blijven lopen?!") was ik het zat en de volgende vraag kwam in mij op. "Hoeveel van deze mensen in Altea denken morgen nog aan die mevrouw met die 'poepvlek' in haar jurk. Het antwoord "waarschijnlijk geen één!" bracht mij naar het toilet van een koffietentje. Jurk uitgespoeld en met natte achterkant de straat op.
 
 "Het is wat het is" zei ik tegen man en vrienden en vrolijk vervolgden we onze weg..