22. jun, 2019

Sixth sense?

"I wanna tell you a secret...I see dead people. All the time. Walking around. They don't know they're dead...".

Deze scene uit de film 'the Sixth Sense' staat in mijn geheugen gegrift. Een jongentje in bed, half weggedoken onder de lakens, die een groot geheim opbiecht. Vijf jaar voor het uitkomen van deze film uit 1999 maakte ik iets soortgelijks mee... 
 
"Mam, kijkt er ook iemand naar jou als je slaapt?". Mijn, toen vijf jarige, dochter stelde 'out of the blue' deze vraag en keek mij vol verwachting aan. Mijn antwoord luidde "Geen idee. Misschien je vader; maar dat zie ik niet want ik heb als ik slaap mijn ogen altijd dicht". Wat daarna volgde was een onthulling van iets dat ik nog niet wist. Er was 'iemand' bij haar vertelde ze. Iemand die haar 's nachts meenam op 'reis'; iemand met wie ze overal naar toe 'vloog', ook naar een plek waar mensen waren die "nog niet wisten dat ze dood waren". Deze 'iemand' had gouden vleugels én ze was niet bang voor hem... En zo babbelde ze destijds aan één stuk door en vertelde ze mij een bizar verhaal. Nu, een jaar geleden en bijna vijfentwintig jaar na dato, heeft deze 'spirit guide' zich via automatisch schrift bij haar kenbaar gemaakt. 'Zijn' naam luidt Vicente (aka 'de Adelaar') en hij neemt haar nog steeds mee 'op reis'.
 
Ze ziet hem niet, maar hoort diep van binnen zijn stem. Hij spreekt tot haar hart en fluistert haar de weg in die ze mag gaan. Zegt o.a. dat ze vol vertrouwen het leven mag leven; zónder angst en geeft haar ook de boodschap mee dat ze alles, maar dan ook alles, kan manifesteren wat ze in haar dromen (en met open ogen) voor zich ziet. En geloof het of niet; er gebeuren met zeer grote regelmaat wonderbaarlijke dingen als ze besluit om naar die innerlijke stem te luisteren.
 
Kortom; een verhaal dat zich - net als in the Sixt Sense -  afspeelt tussen hemel en aarde. Voor de één gesneden koek, voor de ander een groot raadsel, voor velen totale onzin. Feit is wel (en voor mij heel leuk!) dat deze 'adelaar' haar, via allerlei omwegen, onlangs weer terugbracht naar haar geliefde Ibiza en ze nu dus besloten heeft om daar te blijven "Mam, hier ben ik thuis" appte ze me eergisteren.
 
Sixth sense of no(n)sence? Wie zal het zeggen...?