8. jun, 2019

Aan het roer!

Bijna twintig jaar geleden ging ik voor het eerst zeilen langs de Turkse kust. Tien dames, een schip, kapitein en bemanning. Een week lang leefden we in een 'bubble'. Weg van de bewoonde wereld, drie heerlijke maaltijden per dag, excursies, zeilen, lachen, heel veel kletsen en het enige waar we bij het opstaan over na hoefden te denken bij het was "welke bikini trek ik aan"?

Een vakantie uit duizenden! Zo leuk, dat ik gedurende veertien jaar één of meerdere keren (alleen of met vriendinnen) ben teruggekeerd naar Turkije, om in wisselende groepssamenstellingen de baren te bevaren. 
 
De afgelopen week stond ik aan het roer van mijn eigen schip. Zeven dames, drie heerlijke maaltijden per dag, lachen, heel veel kletsen en als slagroom op de taart twee keer per dag yoga. Het enige verschil was. Het schip vaarde niet, maar was veranderd in een prachtige villa met yogazaal midden in de natuur. Ik was kapitein en kok tegelijk en hoorde tijdens het werk hun verhalen en het plezier dat de dames hadden. Ik had de ene flashback na de andere en genoot daarom extra van de herinneringen van toen en de werkelijkheid van nu.
 
Ook de traditionele groepsfoto aan het einde van deze fantastische midweek hebben we als aandenken gemaakt. Ik stiekem met de wens, dat er in de toekomst nog heel veel gezellige dames met mij mee mogen 'varen'.
 
'Schip' ahoy'!