1. jun, 2019

Work that body

Een teamsporter ben ik nooit echt geweest. Waar mijn vriendinnen als kind kozen voor volleybal, softbal, atletiek of andere sportvormen in groepsverband sprong ik op de fiets naar de manege. Een paardenmeisje dus! Lange tijd in hart en nieren.

Tot die ene vakantie in Lloret de Mar. Ik was een jaar of zeventien en ontmoette daar twee bodybuilders. Ik weet niet meer precies hoe het is gegaan, maar feit is wel dat ik na de vakantie aan de gewichten hing en minimaal drie keer per week straffe fitness routines afwerkte. Mijn liefde voor de gym was geboren en 'bodybuilding' werd (voor korte duur) mijn ding. Maar ook na het bodybuildingavontuur bleef de sportschool een vertrouwde plek. Waar ik ook woonde of op vakantie ging, binnen no time wist ik waar ik kon werken aan mijn fysieke conditie. 
 
En nu..., tientallen jaren later is daar mijn eigen yoga/fitnesszaal! Midden in de natuur en pal naast ons huis. De muziek kan keihard aan en ik heb er het rijk voor mij alleen. Een droom is werkelijkheid geworden. Dat (en hoe?) ik mijn medemens deelgenoot laat zijn van deze  plek zal  ik in een later stadium bekend maken. Vooralsnog knip ik eerst zélf het denkbeeldig openingslint door en neem ik plaats op de roeimachine. 
 
De vogels fluiten, de zon schijnt, life is good. Work that body!