4. mei, 2019

"Curry tonight?"


"Curry tonight"? Juist op het moment dat we bedacht hebben om 's avonds thuis te genieten van een heerlijke zalm uit de oven, komt deze vraag via whats app bij René binnen.

Twee woorden, die indirect verwijzen naar het beste Indiase restaurant uit de omgeving, een avond 'mantalk' en een 'geurig' verloop. Trouwens, grappig hoe mannen met elkaar communiceren. Waar vrouwen lappen tekst nodig hebben om een afspraak tot stand te brengen, zijn mannen in één klap klaar. Het antwoord "Ok, 19.30 o'clock!" is al voldoende voor beide heren om te weten, dat ze zich een paar uur later kunnen gaan storten op curry schotels, mixed grills, naanbrood en gerechten die ik persoonlijk zelden tot nooit eet.
 
'Indian' heeft niet mijn voorkeur, maar ik gun mijn liefste alles, dus ook dit avondje uit met zijn Engelse buddy. Wat wel minder is, is de thuiskomst... Een walm van koriander, knoflook en nader te definiëren kruiden komt mij tegemoet zodra de voordeur zich opent. De normale begroeting met een zoen op de mond laten we achterwege en slapen doen we zo'n nacht nog net niet in gescheiden kamers. Bijzonder, want geloof me; als er één gewend is aan knoflook eten en de lucht ervan ben ik het, maar dit is toch anders.
 
"Hoe kan zoiets lekkers, zulke vreselijke gevolgen hebben" hoor ik bij het wakker woorden. "Ik heb de smaak van een dode rat in mijn mond" wordt er gemompeld aan de andere kant van het bed. Met mijn rug naar hem toe gedraaid stel ik maar één vraag... "Zalm vanavond?".
 
Het antwoord komt net zo snel als zijn laatste app "Ok, 19.30 uur!"