13. apr, 2019

Blackout

Eergisteren zag ik op televisie een weerman een complete blackout krijgen. Live welteverstaan. Er kwam geen woord meer uit en hij leek totaal de weg kwijt te zijn. Hier moest ik aan denken toen ik begon met dit epistel. Ik noem het alleen geen blackout maar een 'blogout'.
 
Werkelijk geen idee waar ik het deze week eens over zal hebben. Een soort 'blo(g)kade' in mijn hoofd. Ik schrijf mijn blogs niet weken vooruit en ik heb ook geen lijst met onderwerpen klaar liggen. Mijn focus ligt momenteel geheel op de retreats. Het welzijn van mijn gasten en het leven hier op Tierra Feliz. Iedere week andere dames, iedere week andere belevenissen. Is er dan niets om over te schrijven? Ongetwijfeld, maar ik kan er even niet bij.
 
"En dat moet óók kunnen" vertel ik mezelf nu want, onder druk een epistel de deur uit rammen gaat niet werken. Trouwens 'onder druk iets doen', daar heb ik al heel lang geleden afscheid van genomen. 'Go with the flow' is mijn motto. Zo ook, 'dealen met wat er op je pad komt, helder zijn in wat je wilt (maar vooral ook niet wilt) en veranderen wat je kunt veranderen'. Niet altijd makkelijk, maar voor mij wel het hoogste streven.
 
Dus aanvaard ik zonder weerstand deze  'blogout' want (zoals met zo veel dingen het geval is) komt de oplossing vanzelf.  Kijk maar... Van blackout ging ik naar blogout, naar uiteindelijk tóch een blog! 
 
Eind goed al goed! (net als bij de weerman)