6. apr, 2019

1 april kikker in je bil!

Over twee dagen is het weer 1 april. De dag waarop men volgens traditie grappend en grollend door het leven gaat én de dag waarop je een kikker in je bil zou kunnen vinden die er nooit meer uit wil. Dat laatste is mij gelukkig nog nooit overkomen en voor diegene die dat wél na kunnen vertellen; spaar me de details! 

Maar goed, 1 april dus. Hier in Spanje hebben we niets te vrezen. Tenzij je je in Galicië of op Menorca bevindt. Het schijnt dat ze daar vrolijk meedollen. Toch is er bij ons thuis, genoeg om over de tafel te liggen van het lachen. Ik leef namelijk met een man die in het bezit is van een behoorlijke dosis humor. Zo'n man die de meest 'vreselijke dingen' tegen mij kan zeggen, maar opmerkingen die zo grappig zijn dat ik de knuppel die ik dan eigenlijk op zijn hoofd kapot zou willen slaan, toch gewoon in het hoenderhok laat staan. Woordspelingen zijn ook favoriet en ik kan alleen maar denken, waar haalt hij het vandaan?? 
 
En zo is het eigenlijk bijna iedere dag een beetje 1 april bij ons. We houden van samen lachen, elkaar voor de gek houden en sparen elkaar niet. 'Een dag niet gelachen, is een gedag niet geleefd'. Een tegeltjeswijsheid waar je normaal van gaat braken, maar die echt een kern van waarheid bevat, want lachen is gezond. Het relativeert, het ontspant, het verbindt, het maakt stofjes in je lichaam aan waarvan ik de naam niet weet en - waar of niet waar - een goede grap breekt ook vaak het ijs op een ongemakkelijk moment. Heel veel lachen dus!
 
Trouwens, wanneer heb jij voor het laatst in een deuk gelegen van het lachen? Ik hoop toch niet op 1 april vorig jaar...