2. feb, 2019

Seven year (sw)itch

 

2019 is een maand oud en ik begin echt te geloven wat 'ze' zeggen; als je ouder wordt lijkt de tijd sneller te gaan. Het is vandaag precies een jaar geleden dat we Andalusië achter ons lieten en aan de Costa Blanca neerstreken. We kwamen hier aan, kenden heg noch steg en volkomen blanco doken we in een nieuw avontuur.

Inmiddels crossen we hier rond alsof het nooit anders is geweest, Spreek ik met vriendinnen af, weten we tal van leuke plekken te vinden, ontvangen we regelmatig gasten uit Nederland en voelen ons helemaal thuis. Eigenlijk lijkt het alsof het nooit anders is geweest en dan kan maar één ding betekenen; we zijn hier op onze plek!
 
Dat we de eerste dagen ons huis soms niet konden vinden (we probeerden allerlei routes uit), we niemand kenden, ons verbaasden over hoe behulpzaam de mensen hier zijn, we genoten van alles zo dicht in de buurt en hoe we maanden lang gebuffeld hebben om huis en tuin op orde te krijgen zouden we bijna vergeten. Alles wordt zo snel 'normaal'. Net als in een relatie, waarin men na zeven jaar ineens spreekt over de 'seven year itch'. 
 
Die 'itch' hopen wij persoonlijk niet mee te maken, maar mocht het (qua locatie) over zes jaar gaan kriebelen, dan maken we van 'itch' zonder enig probleem weer een 'switch'! Want één ding weten we allebei zeker... Er zijn heel veel leuke plekken op de wereld waar wij ons snel thuis kunnen voelen. 
 
Die gedachte, geeft heel veel rust!