19. jan, 2019

Regen of zon?

 

Normaal zeg ik 'the day after', maar in dit geval heb ik het over 'the week after'. De week nadat ons paard Lima naar zijn laatste rustplaats ging, zijn maatje Luna richting Sevilla werd gebracht en ons poezenkind Jip naar Nederland vertrok. 'Afscheid' met hoofdletters en moest dus alles hier op Tierra Feliz weer even op zijn plek vallen.

En dat is gelukt! Het leven gaat door en de wetenschap dat al onze dieren, inclusief de honden, gelukkig zijn op de plekken waar ze leven maakt heel veel goed. Zo ook het prachtige weer van de afgelopen maanden hier aan de Costa Blanca. Want zeg nou zelf; verdriet of zorgen maken onder een blauwe hemel met de zon op je kop óf janken terwijl je naar buiten kijkt en wat je ziet ook is om te janken (grauwe grijze luchten) dan is de keuze toch gauw gemaakt? 
 
Maar onlangs zag ik een tekst die mij weer eens tot nadenken zette. 'Worrying is like walking around with an umbrella, waiting for it to rain'. En toen dacht ik "zo is het echt". Er is altijd wel iets waar we ons zorgen over kunnen maken of piekeren hoe bepaalde zaken op te lossen (ook als ze nog niet aan de orde zijn), maar kiezen voor gedachten die ons innerlijk vrede brengen of dankbaar zijn voor ogenschijnlijk vanzelfsprekende dingen in het leven - in mijn geval een onverwacht bezoek van een musje op een terras - vormen een mooie basis voor geluk.
 
Als de zon schijnt, maar ook als het regent...