15. dec, 2018

Tinder date

Wat doe je als je hond, 80 kg schoon aan de haak, op eigen houtje besluit om de wereld aan de andere kant van het hek te gaan ontdekken? Toen een of andere onverlaat de toegangspoort naar ons terrein had opengeduwd, wij dit ontdekten en de vierpotige vogel reeds was gevlogen, ontstond er lichtelijk paniek...

Moet je je voorstellen; een blaffende pony, vier jaar oud, stuiterend van de testosteron, niet gewend om buiten het hek te zijn, zonder halsband om, op pad! Een scenario, goed voor een nachtmerrie. Want zo lief als Sproetje is op eigen terrein, zo wantrouwend is hij naar vreemden op plekken die hij niet kent.
 
Maar godzijdank, we vonden hem terug! Op het land van de buren, ongeveer 500 meter bij ons vandaan. Een (loops?) teefje had hem verleid om mee te gaan en meneer was daar gestrand. Dat wist de eigenaresse van het teefje ons te vertellen. "Hij huppelde zo achter haar aan!"
 
We zijn dus gewaarschuwd. Onze Sproetje is nu een echte Sproet en  dol op de vrouwtjes. Toen ik hem meenam naar huis, keek hij mij aan alsof ik zijn Tinder date had verpest. Werkelijk, als blikken konden doden... Ik vertelde hem dat ik uit betrouwbare bronnen had vernomen dat 'Tinderen' niet altijd goed afloopt.
 
Maar of hij dat begreep?