13. okt, 2018

Mug of olifant?

Ook hier bij ons in het zonnige zuiden worden de dagen korter. De lampen in huis moeten 's avonds eerder aan en ondanks dat de temperatuur overdag nog steeds aangenaam is, hangt ook hier de herfst in de lucht. Let wel; iets dat voor herfst door moet gaan want de gemiddelde temperatuur overdag is nog steeds zo'n 24 graden.

De ventilatoren die een aantal maanden dag en nacht stonden te draaien, zijn verplaatst naar de winterstalling en de dagen dat ik de anti muggenspray vaker in mijn hand had dan mijn eau de toiletje liggen ook achter ons. Man, man, dat was wat deze zomer; die muggen! En nog steeds laten ze ons niet met rust.
 
Er waren dagen dat we elkaar in wanhoop aankeken en het zelfde dachten "houdt dit ooit op?' Krabbend en jeukend gingen we door het leven, waarbij het uiteindelijk een wedstrijd werd om te kijken wie er het langst van de beten af kon blijven. Ik delfde altijd het onderspit, want René hield het in mijn ogen onmenselijk lang vol. Irritant gewoon! Maar als hij mij daarna weer eens liefdevol insmeerde met die vieze anti muggenmelk op een manier alsof het massage olie was, kon ik alleen maar denken "dit is echte liefde'!
 
Totdat..., ik op een ander moment weer gillend van de jeuk door de kamer liep en alles vervloekte. De hitte, de muggen, alle muggenlarven die waarschijnlijk nog ergens op ontpoppen stonden en de man, die stoïcijns volhield de beten niet aan te raken (in mijn bijzijn?)
 
"Blijf af!! Maak van een mug geen olifant. Kijk naar mij, ik krab ook niet!" riep hij streng. Dames en heren, dát was de dag dat ik besloot om in een volgend leven terug te komen als mug! Een grote dikke vette mug die hem prikt op een plek waar hij niet bij kan!