9. apr, 2018

Keuzes

Vandaag is het een bijzondere dag... Althans voor mij. Het huis dat ik zes jaar geleden, na een persoonlijk roerige tijd betrok, gaat deze week officiëel de verkoop in. Het voelt nu definitief. De keuze om het laatste stukje materie dat mij nog bindt met Nederland vaarwel te zeggen.

Het huis dat mij op een bijzondere manier vond, toen ik zes jaar geleden helemaal op nieuw moest beginnen. Gescheiden, vertrokken naar Turkije, terug gekomen, op kamers bij een vriendin en daar was ineens dit prachtige appartement. Een paleis! Althans zo voelde het voor mij. En dat had niets te maken met het aantal vierkante meters, maar met een gevoel van totaal onafhankelijk zijn. Ik kon er zo in. 'Turn key' werd het opgeleverd en ik weet nog goed hoe ik me voelde toen ik 's avonds op het terrasje neerplofte om me heen keek en alleen maar kon denken "dit is van mij!"
 
Dat het allemaal wéér anders zou worden kon ik toen nog niet vermoeden... Twee jaar later. Het begin van een Spaans avontuur. Een avontuur dat zulke vormen aannam dat er wéér gekozen moest worden. Waar wil ik wonen? Het antwoord op deze vraag had tijd nodig maar is nu duidelijk.
 
Het leven vraagt altijd om heldere keuzes. Keuzes die je weer verder brengen op je pad. Verantwoordelijkheid durven nemen voor wat je echt wilt. Dus teken ik vandaag de opdracht tot verkoop. Nieuwe rondes, nieuwe kansen!