31. mrt, 2018

Provinciaaltje

Over een paar dagen vlieg ik naar Nederland. Even buurten bij mijn familie, vriendinnen, kapper en last but not least logeren bij mijn dochter in Amsterdam.

Als ik in Amsterdam rond loop, voel ik mij tegenwoordig echt een 'provinciaaltje'. Het drukke verkeer, de stroom van mensen die niet op lijkt te houden, de overkill aan prikkels in de vorm van bill boards, licht reclames, geluiden en geroezemoes. Ook mijn ogen zijn inmiddels ingesteld op het zien van andere kleuren. Heldere kleuren. De natuur, de witte huizen, de azuurblauwe zee en de zon die letterlijk álles in een ander daglicht plaats.
 
Toch vind ik het heerlijk die paar dagen. De kleine restaurantjes waar je hutje mutje van een heerlijke lunch kunt genieten, slenteren over de diverse markten en het feit dat bijna alles gewoon zeven dagen in de week de hele dag open is. Het weer vergeet ik maar even. Met al die zonuren hier heb ik geen enkel recht tot klagen en hoe minder verwachting wat weer betreft, hoe meer het waarschijnlijk mee valt.
 
Dus nu na gaan nadenken over wat ik aan kleding in mijn koffer gooi, want ook wat dat betreft voel ik mij inmiddels een 'provinciaaltje'.
 
Hasta pronto!