24. mrt, 2018

Weg met Facebook?

Terwijl we hier door buffelen om van huis en terrein een nóg mooiere plek te maken dan het al is, ben ik in gedachten ook bezig met de retreats.

 
Toen ik vorig jaar in Andalusië met dit concept begon, kon ik van te voren niet vermoeden dat het een succes zou worden. Natuurlijk wel gehoopt, maar mijn start was zo 'out of the blue' en impulsief dat het werkelijk alle kanten op had kunnen gaan. Inmiddels druppelen de reserveringen en aanvragen voor informatie weer binnen. Vrouwen die bekend zijn met het feit dat ik dit doe, óf getriggered worden door mijn berichten op Facebook, waarin ik duidelijk maak dat het écht mogelijk is om vijf dagen te ontsnappen aan de 'rat race' van hun dagelijks bestaan. Ik maak hen duidelijk dat er écht iemand op deze aardkloot rond loopt die 's ochtends hun ontbijtje maakt, zo ook lunch en diner (terwijl zij bij het zwembad of elders liggen), die hen - indien gewenst - meeneemt naar leuke plekken in de omgeving, die een belangstellend oor heeft voor hun verhalen, die hen met rust laat; óók als ze iedere ochtend tot elf uur willen uitslapen en die ervoor zorgt dat ze vijf dagen later weer uitgerust op Nederlandse bodem staan. Het welzijn van mijn gasten draag ik hoog in het vaandel. Sterker nog, dit is het uitgangspunt voor de retreat die ook nog eens op individuele basis plaats vindt.
 
Maar wat mij tijdens het klussen en tuinieren nog meer bezig houdt, is al het gedoe rond Facebook op dit moment... Algoritmes die veranderen waardoor bepaalde berichten minder zichtbaar zijn, issues rond onze privacy, de overkill van reclame die wij, Facebook gangers, iedere dag op onze tijdlijn ontvangen en de recente oproep van buitenaf om Facebook maar helemaal uit ons leven te schrappen.
 
Dit houdt me dus bezig, maar stiekem heb ik ook nog steeds vertrouwen in de kracht van het gesproken woord. De ouderwetse mond-tot-mond-reclame met misschien zelfs wel een beetje gunfactor. Dus bij deze DANKJEWEL! Dank voor het verspreiden van de boodschap; dat ergens op een prachtige plek in Spanje een dame woont, die ervoor zorgt dat je geest binnen een paar dagen tot rust komt en die ervoor zorgt dat je vol energie terugkeert naar je thuisbasis.