10. mrt, 2018

Mars en Venus

Wie van jullie is bekend met het boek 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus'? Een best seller begin jaren negentig waarin de verschillen tussen man en vrouw door de auteur worden belicht.
De inhoud herinner ik me niet meer in detail. Wel het feest der herkenning toen ik het las en plotsklaps inzicht kreeg in het hoe en waarom van issues, die spelen tussen mannen en vrouwen.
 
Mannen zijn gewoon ánders! Dat blijkt ook tijdens ons project hier aan de Costa Blanca. Terwijl ik me het liefst bezig hou met het 'leuk' willen maken van dingen die nog helemaal niet klaar zijn om leuk gemaakt te worden, werkt René met militaire precisie éérst af wat werkelijk moet gebeuren. Werkzaamheden die ik het liefst over zou willen slaan, omdat ik ze gewoon stom vind! Zo ook de verbouwing. Tegels uit zoeken voor badkamers bijvoorbeeld... Vreselijk! Ik denk het liefst na over de kleur handdoeken, de styling en hoe ik straks geniet van een regendouche. Dat er dan Å«berhaupt eerst een douche moet komen; die gedachte sla ik het liefst over. En dan heb ik het nog niet over de keuken. Wat voor indeling ik wil? Weet ik veel! Als ik er maar lekker in kan koken.
 
Tja, Mars en Venus hè? "Zodra je maar begrijpt dat je soms niets van elkaar begrijpt, zijn veel relatieproblemen meteen opgelost" aldus de schrijver. Waarbij ik me dan direct af vraag hoe het in de man zijn eigen huwelijk gesteld is. Wij roeien op dit moment met de relatieriemen die we hebben. Dat wil zeggen; het ene moment volledig begrip voor elkaar en het andere moment een vrolijke verwensing naar een andere planeet. 
 
Een planeet ergens tussen Mars en Venus in...