24. feb, 2018

De groeten uit

 

Het heeft even geduurd, maar op veler verzoek laat ik jullie, ondanks eerder voornemen, niet langer in afwachting en vertel ik met plezier dat wij zijn neergestreken op een prachtige plek aan... de Costa Blanca!
 
In het natuurgebied Benimarreig, vlakbij het plaatsje Benissa, op vijf kilometer van het strand en gelegen tussen de amandelbomen en druivenvelden beproeven wij ons geluk en afgaande op de afgelopen weken, zijn wij daar tot nu toe goed in geslaagd! Bij toeval las ik ook nog eens dat dit gebied, dankzij haar microklimaat, door de 'World Health Organisation' is benoemd tot één van de tien meest gezonde plekken ter wereld en als dat werkelijk zo is, verklaart dat gelijk waarom we hier zo heerlijk slapen en ons heel goed voelen. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht,  dat we na Andalusië nog zó enthousiast over een gebied zouden kunnen zijn, maar niets blijkt dus minder waar. Alsof we hier al jaren wonen, crossen we rond en langzaam aan voelen we de Castellaanse vibe door onze aderen stromen. In het weekend vis eten in de haven, door de week ontbijten in de lokale 'venta', antiekmarkten bezoeken en het leuke is, overal tref je (ondanks dat het nu winter is) een levendige gezelligheid.
 
De werkzaamheden in huis gaan gestadig door en de vreselijke kleur geel op de muren hebben we (godzijdank) met één laag verf kunnen bedekken. Nog niet te spreken over de balkenplafonds en een meters hoog trappenhuis. Ik weet nu dat René een kei is in afplakken en in Circus Renz aan de slag had gekund als acrobaat. De verbouwing van keukens en badkamers zit er aan te komen. Persoonlijk kan ik niet wachten om als eerste een beuk met de sloophamer te mogen geven!
 
Al met al; we hebben het onbekende omarmd en werden in korte tijd boven verwachting meer dan prettig verrast. Daarom zeg ik...
 
"Welkom op 'Tierra Feliz' onze 'hidden gem' aan de Costa Blanca!"