10. feb, 2018

Adam en Eva

Na een start met wat hobbels en bobbels zijn we, na een tijdelijk verblijf elders, ingetrokken in ons nieuwe huis en ik kan jullie, á la Ursul de Geer en Beau van Erven Dorens, zeggen "Het is hier fantasies!".

 
Voor mij eens en te meer het bewijs dat, als huis en locatie goed voelen, het niet uit maakt hoe alles er bij hangt en staat. Het 'er doorheen kijken' heb ik dan ook echt van René geleerd. Kon ik voorheen op huizenfoto's van makelaars al zenuwachtig worden van een foute kleur muur, inmiddels draai ik blijkbaar mijn hand niet meer om voor een huis en terrein met zooi. Begrijp me goed, de vorige bewoonster is echt een schat maar in het televisieprogramma 'Mijn leven in puin' had ze beslist geen slecht figuur geslagen.
 
Enfin, troep is er om opgeruimd te worden en de jungle (lees: tuin) heeft ons nu reeds verborgen schatten getoond van prachtige bloemen, bomen en planten. In de anonimiteit en rust van ons nieuwe bestaan buffelen we dus lekker verder. Onze eigen 'Garden of Eden'... En hoewel ik begrijp, dat ik de spanning op drijf en jullie misschien (te) lang in het ongewisse laat over de precieze plek, ga ik daar toch nog even mee door. Adam en Eva verbleven per slot van rekening ook een tijd alleen in het paradijs. 
 
In tegenstelling tot Eva heb ik me voorgenomen, om de slang te negeren en de verboden vrucht (die bewuste appel) nog even in de boom te laten hangen. 
 
Ik houd het bij een glaasje appelsap!