3. feb, 2018

Drama of amusement?


Pfff...het was me een weekje wel! Kondigde ik vorige week nog aan dat we huis en haard zouden verlaten voor een nieuw avontuur, inmiddels zitten we er midden in.

 
Na dagen van inpakken, sjouwen en verhuizen kwam het moment van vertrek. Een vertrek dat begon met een hond van 80 kg die de auto niet in wilde. Na drie jaar vrijheid blijheid in de natuur, was de aanblik van een riem en achterbak van de auto genoeg om zich plat op de grond te werpen. 80 kg veranderde in 90 kg dood gewicht en met vereende krachten hebben we hem uiteindelijk met z'n tweeën het vehikel in moeten hijsen.
 
Dit na een week, waarin op dag twee de grote truck van onze verhuizer er de brui aan gaf, zijn twee kleinere wagens vervolgens niet alle inboedel mee konden nemen en wij inmiddels ook nog eens zijn aanbeland in een tijdelijk verblijf, omdat de huidige stokoude bewoonster van ons nieuwe huis nog niet weg is! Óok zij (wie bedenkt dit?!) liep tegen onvoorziene omstandigheden aan...
 
Ons eigen programma 'Ik vertrek' dus. René zorgt voor de 'voice over' en ik het drama. Waar we ons in ieder geval wél in onderscheiden ten opzichte van de andere deelnemers, is dat we de taal van de eindbestemming spreken en geen kinderen hebben die we huilend achter moeten laten op een dorpsschooltje. Verder staan we net zo garant voor goede kijkcijfers als amusement.
 
Alleen..., bij mij is het amusement NU even ver te zoeken en weet ik dat, als we eenmaal gesettled zijn, ík voorlopig niet meer vertrek!