20. jan, 2018

Real queens

Over Sproet, onze grote lobbes, heb ik in mijn blogs met regelmaat geschreven. Op Facebook heeft hij een schare fans en één blik in zijn trouwe ogen doet menig hart smelten.

 
Zijn grote liefde (op mij na) is één van onze andere honden. Ze heet Corry. Genoemd naar René zijn oma en van oorsprong het hondje van mijn schoonmoeder die tot een jaar geleden, ook bij ons woonde. Met Corry kan ik lezen en schrijven. Waar Sproet's 'will to please' ver te zoeken is, is Corry's grootste wens om te dienen. Ze luistert perfect en voor haar een niets grotere vreugde dan dat ik tegen haar praat. Met een doordringende blik kijkt ze me dan aan en is klaar voor actie.
 
Sommige acties kunnen we helaas niet waarderen. Ze is een jager en lammetjes zijn favoriet. Iedere zwakke plek in het hek is een potentiëel gevaar voor deze kleine Houdini. Triomfantelijk heeft ze bij de paarden al menig keer achter mij gestaan als ze zich weer eens door een gat of onder het hek dóór had geworsteld en tot ons grote verdriet heeft ze tot twee keer toe een lammetje bij ons gebracht in de hoop dat wij haar voor deze daad uitvoerig zouden prijzen.
 
Onze Corretje... Een pittig meisje met een sterk karakter. Zijn haar 'broers' kleinzerig en af en toe schijterds, met haar kan ik zo nodig de barricades op. Is voor zichzelf hard tot op het bot en voor de duvel niet bang. 'Real queens fix each other's crowns' lijkt haar motto en daarom is ze hier mijn beste vriendinnetje!