6. jan, 2018

Dansen op tafel...

Het gezegde 'als de kat van huis is dansen de muizen op tafel' is een uitspraak die ik als kind al heel grappig vond. Met een levendige fantasie zag ik voor mij hoe de muizen plezier hadden, grote stukken kaas met elkaar verorberden en in het territorium van de kat hun eigen feestje bouwden.

 
Hier in huis is het volgens mij niet anders. De kat laten we letterlijk even buiten beeld, want die is ons onlangs ontvallen, maar de honden zijn nog steeds 'alive and kicking'. Ze struinen buiten lekker rond, gebruiken het land als poepdoos op plekken die ver buiten ons zicht liggen en slapen 's nachts gemoedelijk met z'n drietjes op hun kleedjes bij elkaar. Maar..., als de kat (wij dus) van huis is dan is het binnen feest! Bankstellen en bedden veranderen in hemelse hondenparadijzen waarop ze hard snurkend hun roes uit slapen en pantoffels of slippers zijn welkome speelattributen. Niet om gesloopt te worden, maar wel om mee rond te sjouwen door het huis. Wat ze verder uit spoken daar laten ze doorgaans geen sporen van achter, maar het aantal sokken dat Sproet naar een andere wereld heeft geholpen is inmiddels niet meer op één hand te tellen.
 
De kat en de muizen... Een verhaal apart. Mijn 'kat(er)' moet binnenkort weer op reis en ik heb besloten dat het weer tijd is voor een 'meidenfeestje'. Hoe leuk is het, dat er dan altijd wel een muis uit Nederland is, die zich aanbiedt als 'partyganger'. Lekker een paar dagen bij kletsen, terras hangen en er op uit.
 
Tapas, stokbrood en wat (hoe toepasselijk) kaas bij de borrel en 's avonds samen koken. Want, als de kat van huis is... Dat dus!