2. dec, 2017

De modepolitie

In mijn Nederlandse leven was ik een 'modemeisje'. Waarbij je even het woord 'meisje' moet vergeten, want dat ben ik allang niet meer, maar in de context van dit verhaal bekt het gewoon lekker. 

 
Overigens, René noemde mij (toen we elkaar net kenden) 'lappenvrouwtje'. Refererend aan mijn kledingstijl, die in zijn ogen bestond uit een aantal lagen lappen over elkaar. 'Modemeisje', 'lappenvrouwtje' ga zo maar door, alles in het teken van kleding omdat ik daar, als vertegenwoordigster van een kledingmerk, simpelweg mijn geld mee verdiende. Ik was een wandelende paspop en menig klant heeft daar destijds haar voordeel mee gedaan, als ik - voor de zoveelste keer - een hele zomer- of wintercollectie doorpaste.
 
Hoe anders is het nu? Nou heel anders kan ik je zeggen. Mode speelt nauwelijks een rol in mijn leven. Paarden, honden, kat en overige 'animales' zal het aan hun kont koud roesten wat ik aan heb en René roept, ongeacht mijn outfit, nog regelmatig dat hij mij een 'lekker ding' vindt. Wat ik dan wel aan heb? Grotendeels van de tijd afgeknipte jeans of 'vrokkies'! Wat dat zijn vertel ik je een andere keer. Volgens mij loop ik niet voor joker, maar als je me op dit moment vraagt wat 'hip en happening' is... Mocht ik opgepakt worden door de 'Modepolitie', komen jullie me dan op zoeken?
 
Ik troost mijzelf maar met de gedachte, dat ik altijd nog een rol vuilniszakken uit de kast kan trekken want, als ik mijn vroegere klanten mag geloven zouden zelfs díe mij nog goed staan.
 
Ik wens je een stylish weekend. Ik ga even wat paardendrollen scheppen.