28. okt, 2017

Minder, minder!


Toen ik van de week het Geert Wilders filmpje 'minder, minder!' op het nieuws voorbij zag komen, moest ik denken aan onze garage. Raar vergelijk misschien, maar het woord 'minder', associeer ik op dit moment met 'minder spullen'. En als je onze garage binnen treedt, snap je onmiddellijk wat ik bedoel.

 
Wat een troep! Althans, zo denk ik er over. René blijft steevast roepen dat hij al 'heel veel heeft weg gedaan' en ik vraag me dan alleen maar af. "Wat dan?" Met het serviesgoed dat wij in ons bezit hebben kunnen we namelijk een Van der Valk hotel bevoorraden en met overtollig huisraad ook nog wat kamers inrichten. Het tuincentrum kan een afdeling met 'van alles wat' openen en als jullie willen weten wat de mode was in de jaren tachtig... kom gerust even neuzen! 
 
Het moet dus 'minder'. Daar zijn we het nu gelukkig beiden over eens en op zondag zetten we bij de vuilstort alles dus netjes in open dozen. Dat is langs de kant van de weg en ik kan je verzekeren; onze omgeving is er blij mee! In menig Spaans huis kun je spullen van ons terug vinden en dat komt omdat hij, zoals gezegd, 'al heel veel heeft weg gedaan'.
 
Volgens Geert en aanhang moet het dus 'minder' en voor deze ene keer luisteren we naar hen!