24. okt, 2017

Geluk bij een ongeluk

De komende zondagavonden zit ik aan de buis gekluisterd voor mijn favoriete programma 'Ik vertrek'. Afgelopen zondag was ik getuige van het avontuur van Anne en Dave die hun (on)geluk gingen beproeven in Portugal.

 
Met nadruk op 'ongeluk' want, zoals het een goede 'Ik vertrek' aflevering betaamd, kregen ook zij het geluk niet voor niets. Een oude Kever die op de heenweg, na jaren trouwe dienst, besloot om het tijdstip van aankomst te vertragen, twee afzonderlijke aannemers die na elkaar op de onzalige gedachte kwamen om het bijltje er letterlijk bij neer te gooien en als kers op de taart een architecte die (waarschijnlijk onder één hoedje met de aannemer) bedacht dat het terug geven van de bouwtekeningen niet op haar prioriteitenlijst stond.
 
Het 'Ik vertrek echtpaar' was ondanks alles niet voor één gat te vangen en met resultaat! Een prachtige B&B en op hun website kun je zien en lezen hoe goed het nu verder met hen gaat. Van mij een dikke vinger naar al die azijnpissers op Social Media die steevast tijdens een 'Ik vertrek' uitzending, al dan niet chips vretend op de bank met de benen omhoog, genadeloos hun ongezoute kritiek op de deelnemers aan het programma de wereld in twitteren of Facebooken. Let wel, dit met een doorzettingsvermogen dat gelijk staat aan die van de emigranten.
 
Daarom aan ieder van hen persoonlijk de vraag. Wat is jouw probleem? Dat je het leven van een ander niet (ver) trekt of dat van jezelf?