21. okt, 2017

Feestje?


Er is er hier één in huis die totaal zijn eigen leven leidt en zich aan niets en niemand stoort. Heeft schijt aan autoriteit, heeft een selectief gehoor, houdt van slapen, eet wanneer hij zin heeft en is buitengewoon lomp.

 
Ik weet zeker dat heel wat moeders van puberzonen, na het lezen van bovenstaande alinea, de slingers van het feest der herkenning ophangen. Echter, er is wel degelijk een verschil. Degene die ik beschrijf heeft vier poten, een staart en heel veel sproeten. Bijna drie jaar geleden in ons leven verschenen en inmiddels helemaal ingeburgerd. Slapen zijn rasgenoten bij de boeren gewoon in een stal op het land, deze puber claimt een plek naast mij op de bank, kibbelt met stiefbroer en zus om de meeste aandacht, staat als eerste in de keuken als ik ga koken, om vervolgens bij zijn eigen bak met voer zijn neus op te halen.
 
Op dit moment gaat zijn aandacht uit naar 'dames'. Vette pech, want op stap gaan is niet aan de orde. Met als gevolg, in de tuin heel hard blaffen (lees: schreeuwen) om aandacht. Hoeveel decibellen kan het gehoor van een mens aan?
 
Kortom, het is een portret, maar wel het mooiste dat ooit is geschilderd. In een film zou hij het ook niet slecht doen. Sproet, 'the one and only'. Dat hij nog maar lang bij ons mag zijn!