15. okt, 2017

SOS

De SOS functie instellen op je telefoon is nu actueel, maar als je dat, zoals ik, een paar maanden geleden al hebt gedaan en de functie vervolgens vergeet, dan kan dat zorgen voor komische situaties.

 
Moet je voorstellen... Ik zit met iemand buitenshuis te luchen; de tinto de verano vloeit rijkelijk, de vis smaakt heerlijk en een vermakelijke conversatie vindt plaats. Dan ineens een telefoontje... "Alles goed??!" De  stem van mijn vriend klinkt verontrust in mijn oor. "Zit je bij La Sal?" Enigszins verbaasd hoor ik het aan, stel hem gerust en verzeker hem dat alles in orde is. "Ja ik dacht, als je niet op neemt dan spring ik in de auto om te kijken wat er aan de hand is!"
vervolgt hij.
 
Ik bevestig nogmaals dat alles ok is, terwijl ik me afvraag wat er in vredesnaam fout zou kunnen gaan tijdens een lunch aan het strand in een etablissement waar ik met hem ook regelmatig kom. Vreemd... Ik hang op en vriendin en ik vervolgen ons gesprek. Als ik een paar uur later naar mijn auto loop, check ik mijn telefoon. Er is een bericht... 'SOS bericht verzonden' met daarbij de coördinaten van mijn locatie en een foto van een ondefinieerbaar lichaamsdeel. Huh??! 
 
En ineens weet ik het weer... "Drie keer drukken op de 'aan en uitknop' en hulptroepen worden gewaarschuwd. Coördinaten en foto van de hachelijke situatie worden automatisch bijgevoegd" Iets dat ik mij had moeten herinneren toen ik me eerder die middag vergiste in de volumeknop...