7. okt, 2017

Drankje doen?

Toen ik van de week richting de kust reed, was er vertraging op de tweebaansweg vanwege het aanbrengen van nieuw asfalt. In plaats van een tijdelijk stoplicht dat voorkomt dat je op een en dezelfde baan tegenliggers tegen komt stond er een wegwerker met een portofoon. 

 
Hij hield mij staande en ik draaide mijn raam open. "Mijn portofoon doet het niet en ik kan niet communiceren met mijn collega verderop. Kun jij deze spuitbus voor mij meenemen en aan hem geven?" Ik nam de spuitbus in ontvangst en ja hoor 500 meter verderop zag ik iemand in een geel hesje staan, die vervolgens vrolijk lachend en net iets te joviaal de bus in ontvangst nam en direct een praatje begon. 
 
Op de terugweg stond hij er nog. Ditmaal met een rode paraplu in zijn handen. "Mijn portofoon doet het nog steeds niet, kun je deze paraplu aan mijn collega geven zodat hij weet dat jij de laatste auto bent. Dan kan hij aan andere weggebruikers een teken geven dat de weg veilig is v.w.b. tegenliggers". 
 
En zo fungeerde ik die middag als een soort shuttle van verschillende voorwerpen "Hééé Holandesa!!" roept hij inmiddels breed lachend en zwaaiend als ik hem passeer. "Binnenkort een drankje?". Heb hem nog niet verteld dat het blijft bij een paraplu en een spuitbus. 
 
Dat komt als ze gaan beginnen met de belijning!