30. sep, 2017

Honger

 

Als je hier uit eten gaat is het handig om te weten dat je in veel gevallen ook halve porties kunt bestellen. Sommige restaurants vermelden dat op de menukaart, anderen weer niet.
 
Zo kan het gebeuren dat je in al je onwetendheid, i.c.m. een te lage suikerspiegel en daardoor vreselijke honger, meer besteld dan je maag aan kan. Met gevolg, hoeveelheden aan voedsel op tafel waarmee je het begin van de hongerwinter door komt, terwijl je aan de helft meer dan genoeg hebt.
 
Vorige week nog, zat een onwetend 'slachtoffer in haar eentje een paar tafels bij ons vandaan. René had haar al gespot en zat steeds gebiologeerd naar haar te kijken. "Wat eet ze?" vroeg ik. "Is dat ijsbergsla"? "Nee schat, laat dat 'ijs' maar weg" antwoordde hij droogjes. "Gewoon een berg sla met attributen, waar je een vegetarische bruidstaart van drie verdiepingen mee kunt bouwen. Haar salade is zo groot dat hij over de houdbaarheidsdatum is tegen de tijd dat ze de bodem van haar bord ziet. Ze begon een uur geleden heel opgewekt met eten, maar inmiddels kijkt ze naar haar maaltijd alsof het de vijand is..."
 
Ik lag bijna onder de tafel van het lachen, maar voelde tegelijkertijd ook medelijden met de vrouw wiens hoofdgerecht óók nog geserveerd zou worden. Een gewaarschuwd mens telt dus voor twee. Halve porties!
 
Tenzij je met meerdere mensen bent óf gewoon van (vr)eten houdt!