22. apr, 2017

Dankjewel!

Toen ik een paar dagen geleden met mijn 'retreatgast' schelpen aan het zoeken was op het strand, werd ik plotsklaps overspoeld door een gevoel van 'dankbaarheid'.

 
Dankbaar, omdat ik mij ineens realiseerde dat ik van mijn leven mijn werk heb kunnen maken. Want wat ik doe met mijn gasten, is simpelweg hen hiervan deelgenoot maken met als doel hen uitgerust en opgeladen terug te laten gaan naar Nederland. 
 
Het huis waar wij wonen, de omgeving waar we leven, de dieren, de rust, de stilte, zee, strand, bergen, het klimaat, alles draagt bij aan de 'flow' waar tot nu toe iedere gast in is beland. Mijn persoonlijke aandacht, luisterend oor en zorg, ook voor de inwendige mens, maakt het plaatje compleet.
 
Er wordt veel gelachen, soms een traantje gelaten en vooral genoten. Ver weg van de beslommeringen en hectiek die hen in Nederland afleiden van de essentie van hun bestaan, komen ze (weer) in contact met zichzelf. Ze hebben allemaal een eigen reden om hierheen te komen en allemaal hun eigen verhaal. Kortom, waar zij gedurende de retreat behoefte aan hebben faciliteer ik. 
 
Daarom zeg ik "dankjewel"!