15. apr, 2017

Je mag alles van mij weten...

Dat ons hedendaags leven wordt geregeerd door pincodes en wachtwoorden, drijft mij wel eens tot lichte waanzin. Was de slogan "je mag alles van me weten behalve mijn pincode" nog een soort van uniek, tegenwoordig kom je hier niet meer mee weg. Pincode, digicode, inlogcode, wificode en ik weet niet hoeveel wachtwoorden worden we geacht te onthouden, want opschrijven wordt ten sterkste afgeraden.

 
De enige code die men moeiteloos met elkaar deelt, is de wificode van een draadloos netwerk. "Wat is je wificode?" is voor velen, vlak na binnenkomst, bijna net zo vanzelfsprekend als de vraag "hoe gaat het met je?"
 
Hoe het hier in Spanje 'met ons gaat' wordt door één man bepaald. Zijn naam is Manolo en dankzij hem hebben wij wifi. Een antenne op het dak van zijn huis een dorp verderop, maakt dat ik deze blog zonder problemen de wereld in gooi. Ónze schotelantenne vangt namelijk zíjn signaal op. Een goede relatie met Manolo is daarom van uiterst belang, want een boze Manolo draait zijn antenne gerust de andere kant op en kunnen wij het hier gevoeglijk schudden met z'n allen.
 
Trouwens..., dit doet mij herinneren; straks even geld brengen voor de komende maand. Manolo haat wanbetalers!