1. apr, 2017

Gas, diesel en een berlinerbol

Iedereen die mij in Spanje heeft bezocht, weet inmiddels dat de supermarkt hier niet om de hoek ligt en dat boodschappen doen een activiteit is die zorgvuldig moet worden voorbereid.

 
Allereerst, een boodschappenlijst! Voorraadkast en koelkast worden zorgvuldig nagelopen op ontbrekende etenswaren, maar dat niet alleen "Check, check, dubbelcheck": water om te drinken, gas om te koken en diesel om warm te kunnen douchen. Zijn die 'ingrediënten' nog voldoende aanwezig? De tijd dat ik om 8 uur 's avonds in Nederland nog even naar de supermarkt rende ligt weliswaar nog vers in mijn 'memorie', maar is al lang verleden tijd.
 
Als je iets vergeet mee te nemen, is terug gaan niet aan de orde en het befaamde bakje suiker lenen bii de buurvrouw helaas geen optie. Gas en diesel zijn overigens wel het belangrijkst. Met ingezeepte haren onder een koude douche staan omdat de diesel op is, is geen pretje en van niet verder kunnen koken omdat de gastank ineens leeg is, wordt je ook niet blij. Geloof me, ik heb het beide meegemaakt.
 
Maar alles heeft zijn charme, want de grote supermarkten liggen allemaal maar een paar honderd meter van het strand, boulevard en terrassen. Dus op de boodschappenlijst staat eerst een strandwandeling, koffie met taart, of tapas in de zon en dan pas volgt de rest. Soort van uitje dus. Mij hoort gij niet klagen.
 
Ook een hapje?