25. feb, 2017

Uit het oog maar niet uit het hart

Een nieuw rijbewijs, een auto die moet worden gekeurd, een huis dat werd heropgeleverd, allemaal zaken die mij weer even terug in Nederland brengen. En nu ik er dan toch ben...

 
Tijd om eens af te spreken met mensen die ik écht al heeeel lang niet heb gezien. Lunchen met een ex collega van 30 jaar geleden, die ook in het buitenland woont maar hier is voor zaken, borrelen met een vriendin waarmee ik ooit op Schoevers zat en wiens leven op een boek lijkt dat je blijft lezen. Een bezoek aan de gedenksteen van een overleden vriendin samen met haar moeder, thee drinken met een ex-schoonzusje maar die niet voelt als 'ex', kortom allemaal mensen die al in mijn leven aanwezig waren toen ik nog niet eens naar de kapper hoefde voor het kleuren van mijn uitgroei. Kun je nagaan!
 
En het leuke is, we kunnen elkaar jaren niet zien maar de draad pakken we zo weer op! Daarom is 'vriendschap' voor mij een van de hoekpunten van mijn bestaan. Vrienden en vriendinnen, ongeacht waar ze wonen op deze aardbol, ongeacht hoeveel tijd we met elkaar doorbrengen en ongeacht hoe hun leven er nu uit ziet. Het is een gevoel dat er altijd is en altijd zal zijn. 
 
Wie weet zien wij elkaar ook nog!