11. feb, 2017

Iets typisch Spaans?

Een week of twee geleden ontving ik een mail van NPO Radio 2. Ze hadden mijn blog gelezen en waren op zoek naar iemand die in één van hun programma's, een grappig verhaal wilde vertellen over een 'opmerkelijke Spaanse gewoonte'. Een gewoonte, waar een bijzonder verhaal achter schuilt.

 
Ik piekerde me suf en van alles passeerde de revue, maar iedere keer was het toch net niet geschikt genoeg, omdat het verhaal te regio gebonden was en de redactie op zoek was naar een gewoonte die heel Spanje betrof. Ik sprak met hen af, dat ik de beurt even voorbij liet gaan tot dat er misschien op een later tijdstip nog iets te binnen zou schieten waarvan ik dacht "ohhhh ja, dat is grappig..!"
 
Iets grappigs kwam, maar helaas ook weer iets te 'lokaal', namelijk bewoners die uitgebreid hun was ophangen in de kasteelruïne. De mooiste bezienswaardigheid van ons dorp! Met gasten liep ik onlangs tijdens een wandeling regelrecht een 'was' in plaats van 'wegversperring' in. Een blokkade van witte lakens en grote onderbroeken doemde pal voor ons neus op. De reclame voor 'Witte Reus' was er niets bij! Of, was het nieuws dat er onlangs door sommige middenstanders in Malaga, een entreeverbod is uitgevaardigd voor mensen die overdag in pyama een koffietje willen drinken, nog grappiger? 
 
Jullie mogen het zeggen!