28. jan, 2017

Met je billen in de sneeuw

Het weer is van slag! Op zich niet echt een opwindende constatering, want als je naar het nieuws kijkt en ziet wat er voor natuurrampen zich wereldwijd voltrekken dan is dit slechts een 'understatement'.

 
Daarom hou ik het maar even lokaal. Het weer is HIER van slag! Hadden we in december aan de Costa del Sol de hevigste stortregens in ik weet niet hoeveel jaar, de Costa Blanca likt nu haar wonden. Ik heb foto's voorbij zien komen van boulevards aan het strand die de zee in zijn gestort en huizen, waar je niet meer vrolijk naar binnen wandelt. Dit, nadat we ons eerst hebben verbaasd over besneeuwde palmbomen, op plekken waar mensen normaliter rond deze tijd van het jaar hun kleren uit trekken om te genieten van een felle winterzon. Als ik het nóg lokaler bekijk, dan kom ik terecht in ons eigen gebiedje.
 
Ook wij hebben vorige week met verbazing gekeken naar de bergen om ons heen die wit gekleurd waren van de sneeuw en onze kat loopt buiten met een vacht rond alsof de Elfstedentocht, waar iedereen zo op hoopte, niet in Nederland gaat plaats vinden maar op zeer korte termijn hier in het uiterste Zuiden. 'Vier seizoenen op één dag' is op dit moment meer regel dan uitzondering. Starten we de ochtend met een tempatuur van vijf graden, tegen het einde van de ochtend is het voorjaar. 's Middags kun je uit de wind in een topje zonnen op een beschutte plek en zodra de zon ondergaat is het weer herfst. 
 
Nu is het koud, maar mooi weer. De houtvoorraad, waar ik vorige week over schreef, is al weer op en als ik naast mij kijk heb ik niet de indruk dat daar gauw verandering in gaat komen. Tenzij ik zijn I-pad in de open haard gooi... Zou die ook goed branden?